Master in Media Innovation

Na een zomer bij DailyDialogues begon ik in september 2013 aan mijn volgende opleiding: de Master in Media Innovation. De opleiding was erop gericht de studenten elk onderdeel van het ontwikkelen van een media innovatie bij te brengen. Dit omvatte media theory, business models, media technology en research and communication studies. In andere woorden ben ik op theoretisch, zakelijk, technologisch en wetenschappelijk niveau getraind voor het afleveren van innoverende producten.


 

Het belangrijkste wat ik uit deze twee jaar masteropleiding heb gehaald, is een andere manier om content creatie te benaderen. HBO-opleidingen zijn er veelal op gericht om studenten zonder al te veel afwegingen een eindproduct af te laten leveren. Deze content is te vaak een risicovolle gok op succes. Bij de master werd echter stilgestaan hoe men daadwerkelijk iets succesvol neer kunt zetten voordat je met de productie begint. Je hebt hierdoor bij klanten immers een veel beter verhaal als je van te voren kunt aantonen dat jouw producten draagvlak hebben.

Vier jaar HBO en twee stageplekken hebben mij geleerd wat doortastend, hard werken is en mij de middelen gegeven om content van hoge kwaliteit te produceren. De Master in Media Innovation heeft mij doen realiseren wat theoretische, zakelijke, technologische en wetenschappelijke kennis kan bijdragen aan het succes van deze content.Comments are closed.