International Media & Entertainment Management

In 2009 begon ik, nog groen achter de oren, aan deze NHTV opleiding in Breda. Ik maakte hier kennis met de verschillende facetten van de media industrie. De drie hoofdpilaren van de opleiding waren marketing, production en content. Na twee jaar heb ik de keuze gemaakt om mij te specialiseren in content. Dit hield in dat mijn focus lag op content creatie en concept ontwikkeling.


 

Tevens was het voor deze ‘Rotterdammer’ een leerzame ervaring om samen te werken met de gezellige maar toch ietwat indirecte Brabanders. Dit wende echter al gauw en ik kwam bovendien al vrij snel in Breda wonen. Zeven jaar later kijk ik tevreden terug op mijn keuze voor deze opleiding. De opleiding scoort al jaren zeer hoog in de Nationale Studenten Enquête en de Elsevier studiegids.

Voor het behalen van mijn Bachelor diploma deed ik mijn afstudeeronderzoek naar het toepassen van creativiteit bij social media bureau DailyDialogues. Het onderzoek richtte zich allereerst op het doorgronden van creativiteit. Vervolgens was het mijn taak deze kennis over te dragen op het creatieve proces in het bedrijf. Door het opzetten en leiden van wekelijkse brainstormsessies kwam er meer structuur in en resultaat uit dit proces. Ik sloot het afstudeerproject af met een 8.

De gehele scriptie vind je hierComments are closed.