Interactive video innovation – Working prototype

Ter afsluiting van de Master in Media Innovation moest er een media innovatie ontwikkeld worden. De innovatie waarvoor ik koos was een interactieve video. In de video heb ik geëxperimenteerd met hoe men succesvol een verhaal kan vertellen in een interactieve 180° omgeving. Van belang voor mijn onderzoek was hoe ‘engaging’ dit soort interactieve ervaring waren in verhouding met traditionele video. De link naar het prototype vindt u in de fotoslider hieronder. Helaas werkt de video niet op smartphones, tablets en Apple computers, maar is desondanks zeker de moeite waard is om te kijken.


Het creëren van het prototype was een leerzame, uitdagende en bovenal leuke ervaring. De grootste uitdaging lag in de diversiteit van de taken, zoals het idee onderzoeken en ontwikkelen, script schrijven, regisseren, instrueren van de programmeur en nog veel meer. Dit was een project waar heel veel vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de bachelor en de master samenkwamen.

Naast dit prototype werd er ook een uitgebreide thesis, een business case en een concept plan verwacht. In de thesis heb ik een instrument samengesteld waarmee engagement in interactieve producten kan worden gemeten. Voor de business case stond het in detail uitwerken van een bedrijfsplan centraal. Tenslotte werd het concept plan het prototype toegelicht. Ik ontving voor het gehele afstudeerproject een 7,8.

Voor een exemplaar van de thesis klik hier

Voor de business case klik hierComments are closed.