Branded Entertainment Concept | Nokia

In het laatste jaar van mijn Bachelor moest in met een groep een branded entertainment concept ontwikkelen voor een noodlijdend bedrijf. Destijds was de keuze voor Nokia makkelijk gemaakt, aangezien Nokia in 2013 nog een onafhankelijk bedrijf was met tegenvallende smartphoneverkopen. Als creatief verantwoordelijke van de groep moest ik leidinggeven aan creatieve sessies om tot een succesvol concept te komen. Daarbij maakte ik gebruik van de informatie die werd aangeleverd door de marketing specialisten van de groep en gaf ik sturing en materiaal aan de productie specialisten tijdens de productiefase.


 

 

Vanuit de brainstormsessies ontwikkelde wij een nieuw imago voor Nokia en een bijbehorend branded entertainment concept. Het imago was gebaseerd op het idee dat Nokia meer vertrouwen moest uitstralen. Vertrouwen in de keuzes die het had gemaakt, zoals de keuze voor het Windows besturingssysteem, en in hun expertise als telefoonmakers. Vandaar dat wij kozen voor een nieuwe slogan voor Nokia zonder flauwekul: We make phones.

Met deze slogan in gedachten is er een concept bedacht dat gebaseerd is op het principe van transmedia storytelling. Geïnteresseerden werden uitgenodigd om een online interactief  platform te verkennen. Daarbij konden zij nieuwe content ontdekken door een Windows 8 skin of mask op hun telefoon te laden. Gebruikers van het platform leerde door middel van het verhaal en de Windows skin het nieuwe imago en het nieuwe besturingssysteem van Nokia kennen. Het concept en de rebranding werd zeer goed ontvangen door de mediaprofessionals in de jury.

Het gehele project was een erg leerzame en uitdagende ervaring. Ik heb aangetoond sturing te kunnen geven aan het creatieve proces en een gecompliceerd transmediaal concept tot een goed einde te kunnen brengen.Comments are closed.